Tranås Idrottshall
21 januari 2018
10:00

Referat: IBF Tranås 03/04 - Forserums IF

Äntligen är ett bra ord att summera känslan efter dagens match! Vi behövde verkligen få en vinst efter en tyngre period och idag fick vi rättvist alla poäng med oss hem till Forserum efter en tajt och bra utförd match av oss.

Det var stor skillnad på matchbild jämfört med matchen mot JIK. Tranås pressade oss inte alls när vi hade boll i första perioden och vi kunde ställa upp på rätt positioner för att sedan skapa farligheter framåt. Detta gav utdelning och vi hade rättvist ledningen med 2-0 inför andra.

I andra perioden höjde Tranås sitt spel och stressade oss betydligt mer i vår egen zon. Noel gjorde en riktigt bra insats i mål men fick ändå se 2 bollar bakom sig.

Tredje perioden blev ett tufft ställningskrig tills Elvin för andra matchen i rad nätade och därmed fastställde slutresultatet trots att Tranås fick spela med en man mer de sista två minutrarna. Casper fick stå sista perioden och gjorde det med bravur och höll nollan.

Noteringar från dagen:
+ Vårt powerplay såg mycket bättre ut idag än vad det gjort på länge och boxplay såg också riktigt stabilt ut.
+ Vi gjorde en stabil insats redan från start trots lite sen ankomst till hallen. Vaket!
+ Båda våra målvakter gjorde återigen en kanoninsats.

- Vi tog något för många utvisningar.
- Slarv av lagledaren vad gäller tröjnummerregistreringen höll på att kosta oss en extra utvisning.

Inget pris delades ut efter matchen men Hugo Forsum fick inofficiellt utmärkelsen "matchens-lirare".